Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Walt Disney Classics Collection

  De Walt Disney Classics Collection (WDCC) is de absolute top als het op Disney-beelden aankomt. Omdat het de enige collectie is die alle principes van de Disney Films compleet in ere houdt, vind je in ieder beeld de magie en emotie van onze zo geliefde en onvergetelijke  Disney figuren en scènes. De stukken zijn zo waarheidsgetrouw dat je er ur Toon meer

  Merken

  Collectie

  Prijs

  -
  52 Producten

  De Walt Disney Classics Collection (WDCC) is de absolute top als het op Disney-beelden aankomt. Omdat het de enige collectie is die alle principes van de Disney Films compleet in ere houdt, vind je in ieder beeld de magie en emotie van onze zo geliefde en onvergetelijke  Disney figuren en scènes. De stukken zijn zo waarheidsgetrouw dat je er uren in verwondering en met liefde naar kunt kijken. Ieder WDCC-beeld dat je bezit is een pronkstuk op zich. Een WDCC beeld classificeert als kunst.

  Maar hoe komt het dat de WDCC deze eenzame plaats aan de top inneemt? Daarvoor moeten we kijken naar zowel het creatieve proces als de manier waarop de beelden gemaakt werden. Omdat de beelden door Disney zélf werden uitgebracht, was alleen het beste goed genoeg!

   
   
   
   
   
   
   

  Het creatieve proces

  In het creatieve proces, als eenmaal aan figuur of scène was vastgesteld, boog een heel Disney team (waar mogelijk vergezeld van de oorspronkelijke animators) zich over het ontwerp. Een 2D figuur werd vanaf film omgezet in een 3D figuur, waarbij alle bewegingen en gezichtsuitdrukkingen nauwgezet overeen moesten komen met de film. Ook gebruikte men exact dezelfde kleuren voor de beelden als de kleuren die in de film werden gebruikt. Uiteraard hadden de beeldhouwers en de mensen die het beeld afschilderden toegang tot het oorspronkelijk in de film (door Disney ontwikkelde) gebruikte kleurenpalet. Alleen het creatieve proces al duurde maanden!

  Het maken van beelden

  De beelden werden allemaal vervaardigd van hoogwaardig Chinees porselein en niet van kunsthars. Een beeld kon wel bestaan uit 30 verschillende mallen en werd in de fabriek meerdere keren gebakken, gecontroleerd, de kleurlagen werden stuk voor stuk opgebracht en dan was het wéér de oven in. Kijk maar eens naar dit filmpje:

  Vaak kregen de beelden dan ook nog iets dat de kunstenaars ‘plussing’ noemden. Er werden metalen, kristal en semi-edelstenen toegevoegd, goudverf, er is zelfs een beeld van The Little Mermaid (Seahorse surprise) waarvan de schelp een echte parel bevat!

  Het WDCC gevoel

  Met een WDCC beeld bezit je echt iets bijzonders. De WDCC introduceerde de Collectors Society (je kon dus lid worden) en als lid kon je dan weer ieder jaar bijzondere stukken kopen. Ook ontving je de Sketches (inzage-exemplaren zijn bij ons te bewonderen onder het genot van een kop koffie!) Veel stukken werden bovendien gelimiteerd tot een bepaald aantal. Soms werden er slechts 500 stukken gemaakt en/of kon je die stukken allen maar op een specifieke plaats, zoals een conventie of op de Disney Cruise Line. Ook werden stukken veelal tijd gelimiteerd. Ze werden dan bijvoorbeeld alleen in 2008 uitgebracht. Op enig moment werd de productie van een bepaald stuk of scène sowieso stopgezet en werd het stuk ‘honored with retirement’. Omdat de beelden niet meer gemaakt werden, schoot de waarde op de tweedehands markt dan veelal stevig omhoog.

   
   
   
   
   
   
   

  Een tijdlijn

  1991 De eerste teasers gingen richting de dealers en de Field Mouse van Bambi werd onthuld. De spanning steeg ten top omdat dit de eerste keer was dat Disney een eigen lijn met beelden uit ging brengen!
  1992 In juli gaat de WDCC van start en na maanden van precisiewerk werden de eerste stukken in oktober verscheept naar de dealers.
  1992 t/m 2012. Meer dan duizend verschillende stukken worden door Disney uitgebracht.
  1992 De WDCC wordt officieel stopgezet na een hoop gedoe over licenties. Het is wereldwijd crisis.
  Nu De WDCC stukken hebben een enorme verzamelaarswaarde gekregen en vele bijzondere stukken zijn ten opzichte van hun uitgifteprijs vele malen over de kop gegaan. Zo is een WDCC stuk naast een geliefd bezit veelal ook een prima investering, De tweedehands markt tiert welig, prijzen stijgen voor deze fragiele en soms uiterst moeilijk vindbare beelden.

   

   
   
   
   
   
   
   

  Magical Gifts en de WDCC

  Magical Gifts was één van de weinige WDCC dealers in Nederland en nog steeds weten mensen ons te vinden voor WDCC-stukken die we weten te bemachtigen. We hebben altijd wel juweeltjes staan in onze speciale WDCC-vitrines, kom gerust vrijblijvend kijken en vraag de details aan Wendy of Sylvana.

  Meer weten over de WDCC?

  Magical Gifts raadt twee sites aan:

  WDCC Caboodles

  Caboodles is een club die de WDCC springlevend wil houden. De Facebook-groep van Caboodles heeft meer dan tweeduizend dolenthousiaste leden. Je vindt op deze site alle achtergrondinformatie over de stukken, uitgaves, de kunstenaars en beeldhouwers zélf en ook worden er schitterende bases voor je stukken gemaakt. Een schat van informatie en mogelijkheden, als jij van de WDCC houdt: zeker kijken en lid worden. Er is ook een Caboodles app.

  WDCC Duckman

  Alhoewel de site van Don ‘The Duckman’ Henderson al bijna 10 jaar stil ligt (kijk dus ook niet naar zijn inschatting van de tweedehands prijs of vervangingswaarde) is ook deze site een heerlijk naslagwerk voor verzamelaars die alles over de WDCC willen weten!

  Uiteraard ben je ook altijd welkom bij ons in de winkel, waar Wendy je met (echte!) liefde alles over de WDCC willen vertellen. Kom onze Sketches eens doorbladeren en een kop koffie drinken. Tot ziens!

  Naar WDCC Collectie
   
   
   
   
   
   
   
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »