Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

    Privacy Policy

     

    Magical Gifts verzamelt via haar website, mobiele applicatie, winkels en andere diensten persoonsgegevens c.q. informatie over jou (hierna: “Persoonsgegevens”).

     

    Bij de verwerking van je Persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen die de privacywet- en regelgeving daaraan stellen. Dat betekent onder andere dat wij:

    • duidelijk vermelden welke Persoonsgegevens wij verwerken en voor welke doeleinden. Dat doen wij via deze Privacyverklaring;
    • proberen de verzameling van je Persoonsgegevens te beperken tot alleen de Persoonsgegevens die nodig zijn voor de vastgestelde doeleinden;
    • jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je Persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
    • passende beveiligingsmaatregelen nemen om je Persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons Persoonsgegevens verwerken;
    • je Persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is voor het specifieke doel waarvoor we je Persoonsgegevens hebben verkregen;
    • je rechten om je Persoonsgegevens op aanvraag in te zien, te rectificeren, te verwijderen, te beperken en/of over te dragen (portabiliteit) respecteren.

    1. Verwerkingsverantwoordelijke

    Magical Gifts is de verantwoordelijke voor de verwerking van je Persoonsgegevens zoals beschreven in deze Privacyverklaring.

    Magical Gifts
    Groenmarkt 203 - 205
    3311 BD Dordrecht
    KvK-nummer: 69243700

    Indien je vragen hebt over deze Privacyverklaring kun je contact opnemen via [email protected]

    2. Wijzigingen

    Wij kunnen deze Privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen, bijvoorbeeld omdat we onze dienstverlening uitbreiden. De meest recente versie van onze Privacyverklaring staat op magicalgifts.nl onder het kopje Privacy Policy.

    3. Welke Persoonsgegevens verzamelen we en voor welke doeleinden?

    Hieronder wordt een overzicht gegeven van de Persoonsgegevens die door Magical Gifts worden verwerkt, voor welke doelen die Persoonsgegevens worden verwerkt en op welke grondslag.

     

    a. Bestellingen van producten en/of diensten op Magicalgifts.nl of het online bestelpunt in de winkel
    Wanneer je via onze website of het online bestelpunt in de winkel een bestelling plaatst voor een product vragen wij je om een aantal Persoonsgegevens in te vullen, zoals naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Wij verwerken deze Persoonsgegevens om de overeenkomst uit te kunnen voeren, namelijk om je bestelling te verwerken; je over het verloop van de bestelling te informeren en na afloop om feedback te vragen in de vorm van een review; de bestelde artikelen bij je thuis te laten bezorgen; of om ervoor te zorgen dat je deze in onze winkel kunt afhalen.

     

    Als je een online gekocht artikel aan ons retourneert vragen we via je Magical Account het artikel retour te melden. We hebben deze gegevens nodig om je geretourneerde artikel te verwerken, je indien van toepassing een nieuw artikel toe te sturen of het aankoopbedrag terug te betalen.

     

    Je kunt een online artikel ook retourneren of ruilen in onze winkel. Wij kunnen je in dat geval om een naam en handtekening vragen ter bevestiging van de retournering en ter voorkoming van interne fraude.

     

    b. Magical Account
    Met een Magical Account kun je een persoonlijke Magical Gifts omgeving creëren waarmee je toegang krijgt tot handige functionaliteiten binnen magicalgifts.nl en neem je automatisch deel aan het Magical Points loyaliteitsprogramma. Voor het aanmaken van een Magical Account verwerken wij je naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum, inloggegevens, aankopen en bewaarde verlanglijstjes. Deze gegevens verwerken wij zodat je in je account al je bestellingen en facturen terug kunt vinden; verlanglijstjes samen kunt stellen, wij je eventueel een bericht of attentie kunnen sturen voor je verjaardag en om je gegevens bij een bestelling automatisch voor je in te vullen (uiteraard kun je die dan nog wel aanpassen). Deze verwerkingen vinden plaats in de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en Magical Gifts in het kader van een Magical Account. 

     

    In je Magical Account kun je bovengenoemde Persoonsgegevens beheren, inzien en zo nodig wijzigen. Verwijdering van je Magical Account en/of persoonsgegevens kun je een verdoor een email met de omschrijving van je verzoek te sturen aan [email protected]. (zie artikel 10).

     

    c. Klantenservice
    Je kunt onze klantenservice via verschillende kanalen benaderen met vragen en/of klachten. Bij de behandeling van je vraag of klacht verwerken we je contact- en ordergegevens, je vraag of klacht en de correspondentie die we daarover met jou hebben en eventueel je rekeningnummer indien wij een bedrag aan jou dienen terug te betalen. Als je ons benadert via onze social mediakanalen (zoals Facebook), verwerken we ook je openbare profielgegevens. Deze verwerkingen vinden plaats in de uitvoering van de overeenkomst tussen jou en Magical Gifts.

     

    d. Nieuwsbrief
    Als je bij je online bestelling hebt aangegeven onze nieuwsbrief en andere commerciële gepersonaliseerde e-mails te willen ontvangen of je hebt je daarvoor aangemeld via de website, dan zullen wij jouw gepersonaliseerde nieuwsbrieven en andere commerciële e-mails toesturen op basis van je interesses en je (online) aankoopgeschiedenis (zie ook het kopje profilering). 

     

    Je kunt je altijd afmelden voor onze nieuwsbrief en andere commerciële e-mails. Onderaan ieder email wordt een afmeld mogelijkheid opgenomen. Tevens kun je in je Magical Account afmelden voor onze commerciële mailings.

     

    e. Reviews
    Naar aanleiding van je online aankoop of winkelaankoop met gebruik van de digitale klantenkaart kunnen wij je per e-mail uitnodigen voor een review, zowel voor het artikel wat je hebt aangekocht als voor onze dienstverlening en je winkelervaring.

     

    Wij kunnen om een naam, e-mailadres en telefoonnummer vragen, zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen naar aanleiding van je review. De reviews gebruiken wij voor geaggregeerde analysedoeleinden en om onze webshop en dienstverlening te verbeteren, waarvoor wij een gerechtvaardigd belang hebben. 

     

    f. Cameratoezicht winkel
    Onze winkel is voorzien van camerabewaking. Als bezoeker van onze winkel word je hierover geïnformeerd bij het betreden van de winkel. De camera’s zijn duidelijk zichtbaar in onze winkels. Wij verwerken de camerabeelden ter bescherming van onze werknemers, klanten en hun eigendommen, het beveiligen van ons gebouw en ons winkelassortiment en het vastleggen van incidenten, zoals winkeldiefstal. Wij hebben hiervoor een gerechtvaardigd belang. Beelden worden maximaal 4 weken bewaard, waarna deze worden vernietigd, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld in het belang van een politieonderzoek. 

     

    g. Winacties en prijsvragen
    Indien je deelneemt aan acties en/of prijsvragen (zowel via de website als in de winkel), verwerken wij de Persoonsgegevens die je hierbij aan ons verstrekt. Afhankelijk van de actie of prijsvraag betreffen dat naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wij hebben een gerechtvaardigd belang voor de verwerking van deze gegevens om contact met je op te kunnen nemen indien je iets gewonnen hebt. 

     

    h. Cookies en gebruik website
    Bij het surfen op onze website wordt technische informatie over je apparaat (smartphone/laptop/tablet) en informatie over je bezoekgedrag op onze website verkregen. Dit betreffen de volgende gegevens:

    • Technische gegevens van je apparatuur, zoals je IP-adres, MAC-adres, gebruikte browser, taalinstellingen, besturingssysteem, serviceprovider, type apparaat;
    • Je surfgedrag op de website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en het tijdstip van je bezoek op onze website en ten aanzien van de nieuwsbrieven of je deze hebt ontvangen, geopend en of je vanuit de nieuwsbrief hebt doorgeklikt naar de website;

    We ontvangen deze informatie door cookies die op onze website zijn geplaatst. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer. Cookies op zich kunnen geen individuele gebruiker identificeren, maar slechts de computer of het mobiele apparaat dat je gebruikt door een willekeurig gegenereerde identificatiemarkering. 

     

    Als je daarvoor toestemming hebt gegeven kunnen we de middels cookies verkregen informatie gebruiken om je gepersonaliseerde advertenties en content aan te bieden op de website van Magical Gifts, op basis van je interesses en je (online) aankoopgeschiedenis (zie ook het kopje Profilering). Daarnaast zullen wij de informatie over het gebruik van onze website(s) gebruiken om onze online dienstverlening verbeteren, waarvoor wij een gerechtvaardigd belang hebben.  

    4. Profilering

    Wij combineren je Persoonsgegevens uit verschillende bronnen met elkaar, om jou de beste online winkelervaring te kunnen bieden. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals accountgegevens, aankoopgeschiedenis, de door jou geplaatste reviews, maar ook je surfgedrag op onze website op verschillende apparaten, zoals je computer, smartphone of tablet. Het is tevens mogelijk dat wij je gegevens aanvullen of optimaliseren met gegevens uit openbare bronnen zoals het kadaster of bronnen waarvoor jij toestemming hebt gegeven om te gebruiken. We gebruiken deze gegevens om onze dienstverlening te verbeteren en deze beter op de wensen van onze klanten aan te laten sluiten, waarvoor wij een gerechtvaardigd belang hebben. 

     

    Indien je daarvoor toestemming hebt gegeven kunnen we door je gegevens uit verschillende bronnen te combineren je ook gepersonaliseerde aanbiedingen doen en gepersonaliseerde content tonen op onze website of websites van derden, die aansluiten bij je interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze online folder, nieuwsbrief en commerciële e-mails kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Zo wordt er voorkomen dat jij content of aanbiedingen te zien krijgt, die voor jou minder interessant zijn. 

    5. Hoe lang bewaren we je gegevens?

    Wij zullen je Persoonsgegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld of worden verwerkt. 

    6. Met wie delen we je gegevens?

    Bepaalde gegevens die je aan ons verstrekt kunnen worden gedeeld met door ons ingeschakelde derden zoals bijvoorbeeld postverwerkers (voor de bezorging van je bestelling), betaal verwerkingspartijen (voor online betaling van je bestelling) en e-mail verwerkingspartijen (voor de verzending van onze nieuwsbrieven). Deze partijen verwerken je Persoonsgegevens uitsluitend en in opdracht en ten behoeve van Magical Gifts. Magical Gifts zorgt ervoor dat met deze derden wordt overeengekomen dat zij je Persoonsgegevens niet mogen gebruiken voor andere doeleinden dan beschreven in deze Privacyverklaring en dat zij voldoende beveiligingsmaatregelen nemen die noodzakelijk zijn voor de bescherming van de Persoonsgegevens. 

     

    Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken als jij hiervoor geen toestemming hebt gegeven, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. In sommige gevallen is Magical Gifts verplicht bepaalde Persoonsgegevens te verwerken en te verstrekken aan derden, zoals aan de politie in verband met een strafrechtelijk onderzoek of aan een toezichthouder.

    7. Websites van derden

    Deze verklaring is niet van toepassing op de verwerking van Persoonsgegevens via websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden (bijvoorbeeld een link naar de website van Mollie). Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met je Persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, om er zeker van te zijn dat ze goed met je gegevens omgaan.

    8. Beveiliging van Persoonsgegevens

    Wij nemen de nodige technische- en organisatorische maatregelen om verlies, onrechtmatig gebruik of wijziging van Persoonsgegevens die wij van jou ontvangen te voorkomen. Wanneer wij je Persoonsgegevens overdragen of ontvangen op onze website gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector.

    9. Minderjarigen

    Als je 16 jaar of jonger bent, dan mag je uitsluitend onder toezicht van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website en/of diensten. We zullen dan ook in geen geval opzettelijk Persoonsgegevens verwerken van personen die jonger zijn dan 16 jaar. 

     

    Indien jou als ouder of wettelijk vertegenwoordiger ter kennis komt dat wij de Persoonsgegevens van je minderjarige kind onbewust toch hebben verwerkt, dan kan een verzoek tot verwijdering van die Persoonsgegevens worden gedaan door een email met de omschrijving van je verzoek te sturen aan [email protected]. (zie artikel 10). In een dergelijk geval zullen we zo spoedig mogelijk over gaan tot de verwijdering van de Persoonsgegevens van de minderjarige.

    10. Wat zijn je rechten?

    Indien je beschikt over een Magical Account, kan je je Persoonsgegevens zelf beheren en indien nodig wijzigen in je Magical Account. Daarnaast heb je ook het recht om je Persoonsgegevens te verwijderen, te beperken of over te dragen (portabiliteit). Voor de uitoefening van deze rechten onder de privacywetgeving kan je een verzoek indienen door een email met de omschrijving van je verzoek te sturen aan [email protected].

     

    Wanneer je niet in het bezit bent van een Magical Account en ook graag inzage krijgt in welke Persoonsgegevens wij van je verwerken, deze wilt laten rectificeren, verwijderen, beperken of overdragen (portabiliteit), dan kan je dit doen door een email met de omschrijving van je verzoek te sturen aan [email protected].

     

    We proberen zo snel als mogelijk, maar in ieder geval binnen een maand op je verzoek te reageren. Het kan echter voorkomen dat we meer tijd nodig hebben. In dat geval zullen wij je daar zo snel als mogelijk, maar in ieder geval binnen een maand over informeren. 

     

    Het kan ook zijn dat we je verzoek moeten afwijken, bijvoorbeeld omdat het een buitensporig verzoek is of omdat er geen wettelijke verplichting bestaat om aan het verzoek te voldoen. We zullen je ook in dat geval binnen een maand daarover informeren. Indien je van mening bent dat wij een verzoek onterecht hebben afgewezen heb je het recht daarover een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

    11. Vragen of klachten?

    Natuurlijk helpen wij je graag verder als je vragen of klachten hebt over de verwerking van je Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via [email protected]. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »