Walt Disney Classic Collection

Walt Disney Classic Collection
Walt Disney Classic Collection

Walt Disney Classic Collection

Walt Disney Classics Collection neemt je mee terug op de Disney set met de handgeschilderde en geëlimineerde beelden van de Disney-personages.

De beelden werden in juli 1992 geproduceerd onder toezicht van de Disney Animators. Het team ging heel ver in de productie van de beelden. De productie werd in 2012 (tijdelijk) stopgezet door de economische crisis in Amerika. Scenes werden keer op keer bekeken. De productietekeningen werden erbij gehaald en als het mogelijk was werd er afgesproken met de ontwerper van het personage. Dit om de perfecte pose van het personage na te maken.

Wanneer alle research achter de rug was, mocht de beeldhouwer aan de slag. Zijn taak was het beeld driedimensionaal te maken. Wanneer de beeldhouwer hiermee klaar was werd er opnieuw met het team geëvalueerd of het beeld goed overeen kwam met het personage. Het beeld werd met kunsthars (hoogwaardig chinees porselein) gemaakt en persoonlijk naar Thailand gebracht. Daar werd het beeld in stukken gezaagd. Ieder uitsteeksel van het beeld had een aparte mal. Een beeld bestond al snel uit dertig onderdelen. Deze werden vervolgens aan de lucht gedroogd en met de hand geassembleerd tot het personage. Wanneer dit was gebeurd werd het beeld voor de eerste keer gebakken. Vervolgens werd het beeld bespoten met doorschijnend glazuur en daarna werd het beeld voor de tweede keer gebakken. Door een soort gele verf over het beeld te schilderen kon het team zien of het beeldje in perfecte staat was. Was dit het geval, dan werd de gele verf weer van het beeldje afgeveegd.

Het beeld was nu in de juiste positie, alleen de kleur ontbrak nog. Net als de pose van het personage in de scene werd er ook gekeken naar de juiste kleuren. De beelden werden met keramische verf beschilderd. Afhankelijk van de complexiteit van de kleur moest het beeld keer op keer de oven in om de juiste kleur te krijgen.

Aan de beelden werd speciale materialen toegevoegd, zoals edel materialen, glas en kristal. Het beeld van Ariel (The Little Mermaid) bevat bijvoorbeeld een echte parel. Magical Gifts startte in 1999 met de verkoop van Disney beelden. Magical Gifts biedt dankzij Magical Market nog veel Walt Disney Classics Collection beelden aan. Zo heb je de mogelijk op je collectie compleet te maken!

.

Onze collectie


Deze mooie Walt Disney Classic Collection producten hebben we in het assortiment.

Magical Market


Tweedehands producten die er nog als nieuw uitzien.

Walt Disney Classic Collection

Deel deze pagina

Laatst bekeken

Official Disney dealer

Magical Gifts
Groenmarkt 203 - 205
3311 BD Dordrecht
078 - 631 43 55

Nieuwsbrief
Volg ons via
Official Disney dealer

Magical Gifts
Groenmarkt 203 - 205
3311 BD Dordrecht
078 - 631 43 55

Volg ons via
1